آنلاین شدن نشریات چاپی سرعت گرفته است ـ تیراژ لس آنجلس تایمز از یک میلیون به 142 هزار کاهش یافته، ولی آنلاین پولی آن 5 میلیون مخاطب دارد ـ این روزنامه با هدف صرفه جویی، در تیرماه امسال 74 تَن دیگر از اعضای تحریریه خود را از کار معاف کرد
به گزارش های رسانه ای، دهم جولای 2023 (19 تیرماه 1402) روزنامه 142 ساله لُس آنجلس تایمز برای پیشگیری از کسری بودجه و متعادل ساختن خرج و دخل، با کوچکتر کردن تحریریه اش، 74 تَن دیگر از اعضای اطاق خبر و نویسندگانش را از کار معاف کرد. متوسط تیراژ لس آنجلس تایمز (به استثنای شماره یکشنبه) در این زمان حدود 142 هزار نسخه چاپی بود، حال آنکه مخاطبان آنلاین پولی آن حدود 5 میلیون نفرهستند. تا پیش از آنلاین خوان شدن مردم، تیراژ (نسخه های فروش رفته) لس آنجلس تایمز 7 برابر این رقم بود. آنلاین خوان شدن مردم باعث کاهش تیراژ اِدیشِن چاپی نشریات در سراسر جهان شده است و طبق یک آمار، 23 درصد نشریات چاپی پیشین، آنلاینی شده اند و همه نشریات باقی مانده، ادیشن آنلاین هم دایر کرده اند. 31 درصد رسانه های آنلاینی، پولی هستند و نمی شود به رایگان مطالب آنهارا خواند ـ فقط تیتر مطالب به چشم می خورد.
این نخستین بار نبود که لس آنجلس تایمز با هدف صرفه جویی، کارکنان خود را کاهش داده است. این روزنامه که 5 سال پیش به مالک دیگری فروخته شده چهار سال پیش محل کار خودرا از داون تاونِ لس آنجلس به محلی ارزانتر در نزدیکی فرودگاه این شهرستان منتقل کرده است.
مالک کنونی لس آنجلس تایمز روزنامه دیگر خود «سَن دیاگو یونیون ـ تریبیون» را که به خواهر لس آنجلس تایمز شهرت داشت در همین ماه (جولای 2023) به یک کمپانی رسانه دار دیگر فروخت. سَن دیاگو دومین شهر بزرگ استیت کالیفرنیا است، ولی روزنامه خوانهای این شهر هم آنلاین خوان شده اند. خریدار تازه این روزنامه با هدف صرفه جویی به شماری از کارکنان اطاق خبر اطلاع داده است که سابقه کاری آنان بازخرید خواهد شد.
یک کمپانی رسانه ای مستقر در نیویورک که صدها نشریه و فرستنده رادیو در سراسر آمریکا دارد دست به ادغام کردن نشریات چاپی هر منطقه را در یکدیگر زده است، ولی ادیشن آنلاین آنها که هزینه بسیار کمتری دارد همچنان به کارشان ادامه خواهند داد.
یک صاحنظر و استاد دروس روزنامه نگاری پیش بینی کرده است که در طول همین دهه (دهه جاری 2020 میلادی) و در سراسر جهان بیش از نیمی از نشریات چاپی آنلاینی خواهند شد و آنلاین نشریات، چند رسانه ای (نگارشی، رادیویی و ویدیویی) خواهند شد و ممکن است حتی کسانی که تجربه ژورنالیستی ندارند و دروس این رشته را نخوانده اند «آنلاین نگار» شوند.
این استاد گفته است که در چند سال آینده شاهد دگرگونی کامل رسانه داری و خبر و نظر رسانی خواهیم بود که با گذشته کاملا متفاوت خواهد بود و این تغییر از پیدایش دهها میلیون شهروند ژورنالیست آغاز شده که همین ها پس از کسب مهارت، رسانه آنلاینی خواهد ساخت با تنوع مطالب.
این استاد راه نجات نشریات چاپی و حتی شبکه های تلویزیونی را تغییر مطالب [متاع رسانه ای] بدست داده ـ مطالبی که نسل امروز جویای آن است تا راهنمایی شود. این مطالب چون اختصاصی است نمی تواند سریعا نقل و آنلاینی شود. سردبیران نشریات چاپی و تلویزیون ها باید جستجوگر بفرستند و از مردم بپرسند که چه مطالبی می خواهند و آن را تهیه و عرضه کنند وگرنه با کاهش تیراژ، آگهی ها را از دست خواهند داد و بی درآمد خواهند شد. رادیو دارها [صاحبان فرستنده های رادیویی] که مخاطبانِ شان خودرو سواران و کارکنان کارگاهها و آشپزخانه ها هستند یاد گرفته اند که چگونه مخاطب جلب کنند و آن، پرداختن به اخبار مورد نیاز، مثلا پخش ساعت به ساعت و لحظه به لحظه گزارش وضعیت هوا، وضعیت ترافیک، وضعیت بیماری ها و از این قبیل است. مشکل رادیوها وجود رقباء متعدد در صحنه است و این رقابت، محصول آنها را بهتر می کند. [در بعضی از کشورها ازجمله آمریکا، تأسیس فرستنده رادیویی آزاد است، نه در انحصار دولت و اشاره استاد به رادیوهای این کشورها بوده است].